Middle Point

Vooraanstaande Bouwer van Megajachten

Onze klant is een van ‘s werelds vooraanstaande bouwers van megajachten. Al ruim 50 jaar bouwen zij deze megajachten welke allen één ding gemeen hebben: de unieke kwaliteit. Hiervoor hebben zij inmiddels ook vele nominaties en prijzen mogen ontvangen. De clientèle van onze klant bevond zich oorspronkelijk vooral in noordwest Europa en heeft de voorbije jaren een steeds internationaler karakter gekregen, met Rusland als belangrijke afzetmarkt. De afgelopen 10-15 jaar zijn de kwaliteit/complexiteit en de afmetingen van de projecten flink toegenomen. Onze klant heeft inmiddels een uitgebreide vloot van jachten opgeleverd. Naast een jacht uit één van de eigen “ontwerp ranges” zoals modern-, classic- & explorer range, kan men ook volledig custom built laten bouwen. De displacement jachten hebben meestal een stalen romp en een aluminium opbouw, terwijl de snellere jachten volledig van aluminium zijn.

Een aantal jaar geleden is er een tweede locatie geopend. Deze locatie geeft de mogelijkheid om grotere jachten te bouwen, terwijl het tevens heeft voorzien in een uitbreiding van het aantal “bouwplaatsen”. Op de eerste locatie waar momenteel ook het hoofdkantoor is gevestigd kunnen de kleinere jachten worden gebouwd. Op beide locaties zijn goed uitgeruste kantoren en werkplaatsen voor alle productiedisciplines aanwezig, vanuit het hoofdkantoor worden hoofdzakelijk ontwerp en engineering uitgevoerd. De Systeem installatie en Interieurbouw heeft de organisatie in eigen beheer en Casco bouw, Exterieur schilderwerk en de Elektrische installatie wordt uitbesteed aan vaste onderaannemers.

Na de komst van een nieuwe aandeelhouder, is er een positieve weg voorwaarts ingeslagen. Er is bijvoorbeeld een aanvang gemaakt met een aantal nieuwe projecten waaronder een nieuwe stalen megajacht (120ft.) en een aluminium versie (112ft.). Ze willen het personeelsbestand uitbreiden naar de omvang die nodig is om de jachten op een effectieve en kwalitatieve manier te kunnen bouwen.

Doel/visie
Een klant die voor een jacht van deze organisatie kiest, kiest voor een plezierig bouwproces en uitstekende en comfortabele vaar-ervaring. Ongeacht de afmetingen en karakteristieken van het jacht.

Organisatie
Onze klant bestaat op dit moment uit circa 30 FTE en is te kenmerken als een zeer platte organisatie. Ondanks dat onze klant in de praktijk een platte organisatie is, is de “organisatie structuur” een matrix organisatie. De twee belangrijkste onderdelen van deze matrix zijn de “Verkoop” en de “Productie”. De bouw van de jachten wordt op projectmatige basis uitgevoerd.

Snel zoeken
Connect met ons
Suzanne Mulder Nicolette Vrouwes Samira Adrar Wouter Wettke Caspar Nuijten Marco Mooijer Bas Lokhorst Hennie Witbraad Maarten van Haren
Schrijf je in met Linkedin
Schrijf je nu in met jouw Linkedin profiel. Wij nemen contact op voor carrière mogelijkheden.
Inschrijven met LinkedIn