• Jachtbouw
 • Scheepsbouw
 • Offshore Energy
 • Water Technology
 • Jachtbouw

  De internationale luxe jachtbouw wordt al jarenlang gedomineerd door drie landen: Nederland, Duitsland en Italië. Waar de Italianen sterk zijn om seriematige te bouwen zijn de Nederlanders en Duitsers bedreven in de (semi) op maat gemaakte jachten. De Duitse markt richt zich vooral op de allergrootste jachten van +100 meter. Nederland is marktleider in het segment van + 40 meter stalen jachten.

  LEES MEER OVER JACHTBOUW

  Scheepsbouw

  De Nederlandse scheepsbouw industrie is gespecialiseerd in de bouw van complexe- en specialistische schepen ten behoeve van de offshore- en baggerindustrie en defensie. De Duitse scheepsbouw industrie heeft een sterke focus voor de bouw van cruiseschepen, ferries, marineschepen en specialistische schepen voor de aanleg van windmolenparken. Beide landen bieden de grootste verscheidenheid aan scheepsbouw bedrijven die  internationaal hoog staan aangeschreven.

  LEES MEER OVER SCHEEPSBOUW

  Offshore Energy

  De Nederlandse Offshore industrie is wereldberoemd. Het is onder te verdelen in een mijnbouwdeel met (drijvende) olie- en gasplatforms en een maritiem deel, zoals de baggeraars, pijpenleggers en kraanschepen. De industrie is groot geworden met de olie- en gaswinning op de Noordzee. 

  LEES MEER OVER OFFSHORE ENERGY

  Water Technology

  Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Achter de kust met de beschermde duinen schuilt een landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. Bijna een derde van Nederland ligt onder de zeespiegel. Van oudsher moesten de Hollanders met molens, gemalen, polders en dijken en later met waterwerken zoals de Afsluitdijk en de Deltawerken het water onder controle krijgen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een land dat niet alleen haar schoonheid, maar ook haar rijkdom mede aan het water te danken heeft.

  LEES MEER OVER WATER TECHNOLOGY

  Succesverhalen

  Antonio Diaz

  Waarom Nederland een heel goed land voor engineers is om in te werken? Nou, je hebt hier heel erg veel mogelijkheden in verschillende werkgebieden. Je bent niet zo afhankelijk… Nu werk ik in de scheepsbouw industrie. Maar je hebt ook duizenden mogelijkheden in andere werkgebieden. Mijn naam is Antonio Diaz. Ik ben een HVAC Engineer.
  Bekijk video

  Success Stories

  Petyo Popov

  Na mijn komst in Nederland, heb ik veel nieuwe vriendschappen gesloten. Sommige zullen volgens mij nog voor een hele lange tijd blijven. Mijn naam is Petyo Popov. Ik werk als Basic Engineer Naval Architecture bij Royal IHC. Ik kom uit Bulgarije en ik studeerde Naval Architecture, Bachelor en Master, aan de Technische Universiteit van Varna.
  Bekijk video

  Success Stories

  Marius Bariz

  Het grootste cultuurverschil tussen Nederland en Roemenië is volgens mij het eten. Voor ons was het best wel een groot probleem, kan ik wel zeggen. Wij zijn het niet gewend om veel gefrituurde dingen en allemaal fastfood te eten bijvoorbeeld. Maar aan de andere kant heb ik niks aan te merken op haring. Misschien een beetje gek, maar voor mij is haring het lekkerste wat ik in Nederland gegeten heb. Mijn naam is Marius Bariz. Ik ben een Lead Mechanical Engineer en ik werk voor Royal IHC.
  Bekijk video

  Success Stories

  Svet Stanislavov

  Toen wij hier naartoe kwamen, hadden we nog geen vrienden, geen contacten, alleen maar met Middle Point. En ik kan je zeggen dat mijn vrouw erg blij was dat zij de mogelijkheid had om de telefoon te pakken, om een vraag stellen en overal mee geholpen zou worden. En dat is heel bijzonder. Mijn naam is Svet Stanislavov. Ik ben een Maintenance Engineer bij Bluewater (BES).
  Bekijk video

  Success Stories

  Valerio Burchietti

  Natuurlijk moesten wij eerst goed nadenken over alle afwegingen en compromissen, voor wij besloten hadden om ons thuisland te verlaten en te verhuizen naar een plek waar we de mensen en de cultuur niet kenden. Maar het was helemaal geen cultuurshock voor ons geweest. Ik ben Valerio Burchietti. Ik werk via Middle Point bij IHC als een Lead Engineer Shipbuilding aan een project voor de Port Authority of Uruguay.
  Bekijk video

  Success Stories

  Diana Solymos

  Ik had nooit eerder gedroomd over mijn toekomstige baan voor ik aan de universiteit begon. Het duurde heel lang voor ik besloten had dat ik een naval architect wilde worden. Maar ik herinner mij nog steeds het moment dat ik in het kantoor stond van een van mijn professors en tegen hem zei: “Ja, dit is wat ik wil.” En na dat moment was het voor mij heel duidelijk dat ik een naval architect wilde worden. En ik hou van mijn werk. Ik ben Diana Solymos en ik ben een naval architect.
  Bekijk video