Vacature
Senior Electrical Designer

Referentienummer MIAO03160, Hoofddorp , Nederland

Electrical & Instrumentation

Onze klant is op zoek naar een Senior Electrical Engineer. Ze zijn toonaangevende leveranciers van innovatieve drijvende productie- en opslagoplossingen voor de offshore olie- en gasindustrie. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, leasen en beheren van drijvende productieschepen, bekend als FPSO's, die olie- en gasproductie mogelijk maken op offshore locaties over de hele wereld.

De Senior Electrical Engineer zal deel uitmaken van de afdeling Engineering, die kosteneffectieve oplossingen biedt voor alle bedrijfsgebieden en ervoor zorgt dat internationale voorschriften en veiligheidsnormen worden nageleefd, terwijl de doelen en strategie van het bedrijf worden ondersteund.

Taken

In de rol van Senior Electrical Designer kom je bij de Engineering-afdeling en richt je je op Electrical design voor FPSO-, Renewable- en SPM-projecten. Je rapporteert aan de Lead Engineer en zorgt ervoor dat projectspecificaties, budgetten en tijdlijnen worden nageleefd.

Daarnaast:

  • Elektrisch ontwerp leveren voor verschillende projecten, waarbij je je houdt aan technische specificaties en projectvereisten.
  • Samenwerken met Lead Engineer om voortgang, tegenslagen en technische problemen te rapporteren.
  • Gebruikmaken van softwaretools zoals AutoCAD, Microsoft Office en PinDB voor engineeringtaken.
  • Werken met 3D modellen in PDMS, Inventor, Plant3D en/of Acad3D.

Functie eisen

Als Senior Electrical Designer heb je:

  • Bachelordiploma in Electrical Engineering of gelijkwaardig technisch onderwijs met relevante ervaring.
  • Minimaal 8 jaar ervaring in elektrotechniek en ontwerp binnen de olie- en gasindustrie.
  • Vaardigheid in computersoftware voor documentverwerking, spreadsheets en databases.
  • Bereidheid om te reizen en activiteiten te ondernemen in het buitenland, inclusief onshore en constructielocaties.
  • Sterke communicatieve vaardigheden in het Engels, zowel schriftelijk als mondeling; beheersing van het Nederlands is een pré.

Voorwaarden

Afhankelijk van je professionele en persoonlijke situatie ontvang je een passend pakket arbeidsvoorwaarden. We informeren je graag over deze voorwaarden in een persoonlijk gesprek.

Bedrijfsprofiel

Onze klant is een vooraanstaande dienstverlener in de wereldwijde offshore-industrie, gespecialiseerd in hoogwaardige drijvende productie-eenheden en infrastructuur. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de ontwikkeling, engineering en bouw van offshore-installaties. Een belangrijk aspect van hun activiteiten is de exploitatie van drijvende olieproductiesystemen, wat heeft geleid tot de oprichting van twee takken: een gewijd aan technische projecten en een andere aan operaties. Terwijl projectmanagement en uitvoering plaatsvinden op het hoofdkantoor in Nederland, worden operationele ondersteuning en management uitgebreid naar installaties die wereldwijd opereren. De organisatie onderscheidt zich door haar robuuste technologische oriëntatie en toewijding aan het bereiken van operationele uitmuntendheid.

Dit familiebedrijf biedt een werkomgeving die wordt gekenmerkt door de toegewijde inzet van collega's en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, waardoor de manier waarop individuen zich met hun taken bezighouden vorm krijgt.