Scheepsbouw

De Nederlandse en Duitse scheepsbouwindustrie staat bekend om de bouw van specialistische schepen zoals cruise-, marine-, werk-, supportschepen en ferries.

Middle Point heeft een ijzersterke positie en is de springplank voor internationaal talent. Zoek jij bijvoorbeeld een nieuwe uitdaging binnen design & engineering, of ligt jouw expertise bij projectmanagement, quality control of planning? Wij vinden het volgende hoofdstuk in je leven.

Scheepsbouw vacatures

the process of a ship being built

Innovatie in de branch

Wanneer je in Nederland of Duitsland werkt, merk je dat de scheepsbouwers een rijke traditie van familiebedrijven hebben die vele generaties kenmerkt. Dit erfgoed is gecontinueerd en versterkt door een sterke focus op innovatie. Duurzame ontwikkelingen zijn de garantie voor het behouden van de kopposities in de maritieme wereld. De maritieme clusters van toeleveranciers zijn in Nederland en in Duitsland zeer lokaal en verklaart mede daardoor het succes.

Nachtbeeld van een haven

Werkgelegenheid in de scheepsbouw

Nederland is vooral bekend om grote en beroemde scheepsbouwers die een groot gedeelte van de werkgelegenheid in de sector verzorgen. Door prima gevulde orderboeken neemt de vraag naar talent bij deze en collega scheepsbouwers toe. Duitsland merkt vooral een groeiende vraag naar cruiseschepen, ferries en specialistische schepen voor de aanleg van windmolenparken. Het grootste gedeelte van het gevulde scheepsbouw orderboek in Duitsland komt door de immer stijgende vraag naar de nieuwbouw van cruiseschepen. De totale werkgelegenheid in de Nederlandse maritiem-technologische sector bedroeg 30.797 FTE in 2022.

Vrachtschip in de haven

Middle Point

Middle Point heeft een ijzersterke positie opgebouwd en is de springplank voor internationaal talent naar de grootste en heel aantal toeleveranciers van de maritieme industrie in Nederland en Duitsland. De gevraagde functies binnen de toeleveranciers zijn vaak vergelijkbaar als die we ook voor onze klanten uit de jachtbouw, scheepsbouw en offshore zoeken. Kijk bij onze vacatures naar het meest actuele aanbod voor de Nederlandse en Duitse markt.

Bekijk scheepsbouw vacatures