Jachtbouw

De internationale luxe jachtbouw wordt al jarenlang gedomineerd door drie landen: Nederland, Duitsland en Italië.

Waar de Italianen sterk zijn om seriematige te bouwen zijn de Nederlanders en Duitsers bedreven in de (semi) op maat gemaakte jachten. De Duitse markt richt zich vooral op de allergrootste jachten van +100 meter. Nederland is marktleider in het segment van + 40 meter stalen jachten. De crème de la crème van luxe jachtbouwers bevindt zich in Nederland en Duitsland en vrijwel alle bouwers hebben goed gevulde orderboeken.

Jachtbouw vacatures

Een witte jacht op zee

Innovatie in de jachtbouw

Wanneer je in Nederland of Duitsland komt werken zal je merken dat de scheepsbouwers een rijke traditie van familiebedrijven hebben die vele generaties kenmerkt. Het onderscheidend vermogen is vooral de innovatie waar de Nederlanders en de Duitsers om bekend staan. Duurzame ontwikkelingen zijn de garantie voor het behouden van de kopposities in de maritieme wereld. De maritieme clusters van toeleveranciers zijn in Nederland en in Duitsland zeer lokaal en zorgt voor een goede basis en verklaart onder andere daardoor het succes.

grote witte jacht op zee

Verschillen in de markt

Op personeel vlak zie je een verschil tussen de Duitse jachtbouwers ten opzichte van de Nederlandse werven. Waar bij de Duitsers er een aantal partijen is die een zeer groot personeelsbestand hebben, zijn de Nederlandse partijen kleiner van opzet en is er meer verscheidenheid aan kleine werven. Voor jou als werkzoekende kunnen we je optimaal adviseren en aangeven welke jachtbouw vacature het beste aansluit bij jouw ambitie en ervaring. We weten wat er speelt, welke cultuur er heerst en welke behoeftes er zijn en gaan komen.

grijze jacht op zee

Middle Point

Middle Point heeft een ijzersterke positie opgebouwd en is de springplank voor internationaal talent naar de grootste en meest prominente jachtbouwers van Nederland en Duitsland. Veel gevraagde functies binnen de jachtbouw zijn: Lead Engineers, Group/ Section leaders, Engineering Managers, Project Managers Engineering (PME’s), Project Managers, Structural Engineers, Mechanical Engineers, Electrical Engineers, Sales Managers en Cadmatic Piping Engineers. Kijk bij onze vacatures naar het meest actuele aanbod voor de Nederlandse en Duitse markt.

Bekijk jachtbouw vacatures