Tijdlijn

Een nieuw leven

We hielpen de professionals niet alleen met het vinden van een baan, maar we hielpen ze ook aan een nieuw leven. Van het zoeken naar huizen, tot het integreren in de Nederlandse cultuur; we wilden de professionals altijd op hun gemak stellen. Daarom hebben we altijd events georganiseerd waarbij iedereen bij elkaar kwam. Zoals onze legendarische bootfeesten door de grachten van Amsterdam.

Succesvolle internationale speler

Binnen tien jaar groeide Middle Point van een klein kantoor naar een succesvolle internationale speller binnen de maritieme industrie.

Middle Point staat voor de initialen van de oprichters Maarten en Patrick, maar het staat ook over hun positie als de intermediair tussen verschillende partijen. De naam is vandaag nog belangrijker voor Maarten, aangezien Patrick een aantal jaar geleden is overleden.

Over landsgrenzen heen

Maarten en Patrick merkten dat de maritieme sector internationaal georiënteerd was, maar dat sommige klanten het lastig vonden om met internationaal personeel te werken. Middle

Point heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld in het veranderen van de mindset binnen deze industrie.

Ze zijn de mediator tussen klant en professional en het feit dat het Middle point team zelf internationaal is, is daarin een succesfactor. Vandaag hebben we nog steeds collega’s van over de hele wereld uit bijv. Polen, Griekenland, Kroatië, De Filipijnen, Oostenrijk, Italië, Roemenië en Turkije, om er een paar op te noemen. We zijn trots op ons multiculturele team, die zelf allemaal ervaring hebben met het verhuizen naar een ander land. Dit maakt onze service beter en op maat gemaakt.

Ontzorgen van klant

Het is voor klanten een pluspunt dat Middle Point toegang heeft tot een internationale talentpool, waardoor we een groot aantal disciplines kunnen bedienen. In combinatie met de mogelijkheid om te helpen bij het zoeken van woonplek, het faciliteren van werkvergunningen en alle andere administratieve zaken, zorgt Middle point ervoor dat haar klant ontzorgd wordt.

Betreden van de Duitse markt

In 2015 Betrad Middle point de Duitse markt en opende een kantoor in Hamburg. Dit succes betekende ook dat onze beroemde feestjes op de grachten van Amsterdam groter werden, aangezien het vieren van onze successen in onze bedrijfscultuur zit ingebed.

Afscheid

Helaas moesten wij in 2017 afscheid nemen van Patrick, toen hij overleed. Hij zei echter altijd “The show must go on” en in zijn nagedachtenis, doen wij dat dan ook.

Wij willen elke dag een verschil maken in het leven van anderen. Dit is onze missie en daarom creëerden wij de #1 Home of Engineers. We doen dit door het leveren van een excellente service en door het streven van het creëren van win-win-win situaties.

Op naar de toekomst.

Het ontstaan van Middle Point is dan niet alleen een mooi verhaal; het was vroeger een compleet nieuw businessmodel, die daarna in een soortgelijke vorm is geïmplementeerd door andere bedrijven. En dat is wat ons betreft het bewijs van ons succes.